Ansök till vårterminen 2023

Ansök till vårterminen 2023

Du vet väl om att du kan söka Allmän kurs även till vårterminen!

  • Behöver du läsa in gymnasiet så ta chansen. Möjlighet finns att välja mellan tre olika profiler.
  • Du kan även studera svenska och IT på en grundläggande nivå
  • Följ länken för att söka till vårterminen 2023

Allmän kurs – Gymnasienivå

Bas med studier i din takt

Behöver du komma igång med dina studier igen? Skaffa dig studievana och lära känna dig själv? På den här profilen läser du på den nivå i gymnasiestudierna som passar dig och i en takt som gör att du hinner med. Du läser in de allmänna ämnena som svenska, engelska, naturkunskap, matematik, historia, religion och samhällskunskap. Men på folkhögskolevis. Vi vill att du ska växa tillsammans med oss.

Hälsa och livsstil med friluftsliv

Profilen för dig som vill lära mer om människan och vår plats i världen. Vi utgår från oss själva och aktuell forskning för samtal kring välmående och hälsa. Motionens och naturens betydelse för ett hälsosamt liv är delar av kursen. Du läser också allmänna ämnen såsom svenska, engelska, naturkunskap, matematik, historia, religion och samhällskunskap.

IT/Webb med digitalt foto

Profilen breddar din kunskap i webb, hemsidestillverkning, bild och datateknik. Du arbetar i en modern datamiljö med aktuell programvara och läser även allmänna ämnen såsom svenska, engelska, naturkunskap, matematik, historia, religion och samhällskunskap.

Allmän kurs – Grundläggande nivå

Grundläggande svenska med IT

På kursen studerar vi det svenska språket på grundläggande nivå. Vi utvecklar svenskan genom att läsa, skriva och samtala om ämnen som intresserar oss. I kursen fördjupar du också dina IT-kunskaper, du lära dig om hur datorn och Windows fungerar. Du läser även samhällskunskap, matematik och engelska.