”Att säga mambo istället för hej känns nu helt naturligt”

”Att säga mambo istället för hej känns nu helt naturligt”

Volontärlinjen Global är nu på plats i Tanzania samt Sydafrika. Under tre månader kommer de möta nya människor, lära mer om en ny kultur och prova på att leva vardagsliv i ett helt nytt sammanhang. Spännande!

Är du nyfiken på deras upplevelser?

Missa inte att läsa bloggen!

Här kommer ett litet smakprov från Elina Törnhage som nu tillbringar sina dagar på Kigamboni Community Center i Tanzania (se bild).

”Vi har varit framme här i Tanzania sedan i måndags. Under dessa sju dagar tror jag att jag har svettats mer än jag gjort under hela min livstid. Utöver hettan har det dock gått så mycket lättare än jag trodde för oss att anpassa oss till livet här i Kigamboni. Att äta endast med höger hand, att köpa vatten på flaska och att istället för ”hej” säga ”mambo” till alla underbara människor här känns nu helt naturligt.

Denna vecka har våra dagar främst bestått utav att hänga på Kigamboni Community Center för att få en överblick av alla de aktiviteter de erbjuder, allt ifrån engelska och datakunskap till akrobatik och teater. En av dagens många höjdpunkter är dock när vi på kvällarna får hänga med våra 14 fantastiska värdsyskon. Under dessa kvällar tragglar vi swahili, hjälper till med läxor och lär oss nya klappramsor.”

Text och bild: Elina Törnhage, Volontärlinjen Global