Experimentera med mönster, bokstäver och akvarell v 45

Den här kursen riktar sig till dig som vill experimentera, bli inspirerad och hitta nya vägar att vara kreativ, genom att experimentera med mönster, bokstäver, och akvarell i olika former.

Du kommer att få lära dig en ny konstform, som är en enkel metod att måla mönster som hjälper dig att stressa av, samtidigt som du skapar ett konstverk. Exempel kommer att visas och vi kommer gå igenom steg för steg, så det blir enkelt att följa med. Du behöver alltså inte kunna måla enligt denna metoden eftersom det inte handlar om att måla något föreställande, utan om att skapa mönster som i sin tur blir som ett abstrakt konstverk.

I vissa målningar börjar vi med tusch, i andra med akvarellfärg och leker sedan med färg, form och bokstäver och låter målningen ta sin egen väg. Vi kommer använda schabloner i form av t.ex bokstäver och fjärilar. Vissa målningar blir abstrakta, andra lite föreställande.

Vi behöver balans mellan att ha kunskap och släppa taget. När du leker har du ingen plan och genom att experimentera och följa det som känns bra istället för att tänka för mycket och försöka få till en bra målning, kickar din intuition in och du får inspiration.

Kanske blir det även lite kollage, allt kan hända när man experimenterar!
Inga förkunskaper behövs!

Kursen startar kl. 10.00 på fredagen och avslutas ca kl. 15.00 på söndagen.
(incheckning från kl. 09.30 på fredagen)

Webbanmälan

Kursledare

Susanne Persson är konstnär med eget företag Artiste Studio Vision. Utbildad 5 år vid Phillips University i USA. Där erhöll hon en Bachelor of Fine Arts med hedersomnämnande Magna Cum Laude, som delades ut enbart till de åtta bästa studenterna. Hennes betyg, Grade point average var 3.96 av högsta möjliga 4.0. Förutom kalligrafistudier i USA för Jim Bray och Mary Phillips, har hon också deltagit i kalligrafikurser, för bl.a Thomas Ingmire, Denis Brown och Peter Thornton. Fick stipendium för att i Japan studera traditionell japansk kalligrafi. Kombinerar gärna akvarell med kalligrafi. Har haft kalligrafi- och målningsuppdrag för bl.a Tändsticksmuseet och Upptech i Jönköping. Hon har även haft uppdrag att som jurymedlem bedöma konstverk till konstutställningar. Arbetar främst med akvarellmålning, kollage och kalligrafi och har haft ett 60-tal konstutställningar, både i Sverige och utomlands.Susanne har 2022 och 2023 vunnit fyra priser, däribland 3d och 4e pris i olika kategorier, i jurybedömda internationella konsttävlingar från Art Show International Gallery från L.A, USA. Hennes konst är representerad av Teravarna Art Gallery, i L. A. USA.

Kursnummer: 2445
Kurstid: 8-10 november 2024
Pris: Helpension 3 040 kr