En minister på skolan

En minister på skolan

Ministern med namnet Maria Larsson, alltså Sveriges barn- och äldreminister, gästade idag skolan. Uppgiften för ministern var att medverka på en fest. Festen anordnades av Svenska Alliansmissionen och festen anordnades för församlingsanställda.

En festlig buffé serverades först i skolans matsal och därefter fortsatte programmet i aulan. Maria Larsson var på plats och berättade om sin spännande livsresa under rubriken ”Från tonårsledare i Gnosjö till barn- och äldreminister i regeringen”.

Marias berättelse handlar bland annat om olika höjdpunkter. Höjdpunkten i arbetet som ungdomsledare var att åka till Gullbrannagården på läger med tonåringarna. Men även om att det ger så otroligt mycket att få jobba med tonåringar. Höjdpunkterna inom politiken är att både få vara med om att ta fram olika förslag och att få möjlighet att genomföra dem.

– Men att bli offentlig har sina sidor, utbrister Maria. Man måste vänja sig vid att folk målar mustascher på en, forsätter hon med ett skratt.

Det är många som ställer frågor under samlingen i aulan. Emellanåt känns det nästan som man hamnat på ett politiskt möte, men vissa frågor och svar är av mer lättsam karaktär. Vi som lyssnade fick bland annat veta att nästan alla som är ministrar har under skoltiden varit elevrådsordföranden. Vi fick också veta att den roligaste personen på jobbet är Göran Hägglund. Att han är genuint kul och alltid får alla att skratta.

Maria poängterar flera gånger att hon känner tacksamhet över resan hon gjort i livet.
– Jag får jobba med frågor som jag alltid har brunnit för. Barn och äldre behöver någon som tar deras parti, menar Maria. Jag är väldigt stolt över att jag har fått vara med och ta fram en värdegrund för äldreomsorgen. Det känns oerhört viktigt att få vara med och påverka framtiden, avslutar Maria.

LG o vindruvor festbord Festkväll