Föreläsningen blev en bonus

Föreläsningen blev en bonus

Oväntat och otippat. Djupa suckar blandat med ”å nej, det får inte vara sant”…
förvandlades till jublande skratt, mycket tänkvärt och flera gånger djupt berörande.

Kl 18.30 på Mullsjö folkhögskola: Sprängfylld aula med många förväntansfulla människor.
Kl 18.30 någonstans i Saudiarabiens öken: Tina Thörner är med om ett bilhaveri när de testkör rallybilar, och är fast i öknen (dock helt oskadd).

Vem axlar att hoppa in istället för Tina Thörner på extremt kort varsel? Vem fixar att göra det trots att drygt 250 människor sitter bänkade och förväntar sig att Tina Thörner ska inta scenen?
Jo, han heter Benny Haag, är svensk skådespelare, har under flera år spelat efter Jan Guillous roman Ondskan på Dramaten, är författare och har arbetat som programledare på TV4.

Benny inte bara axlade uppdraget utan gjorde det även med bravur! Kvällen blev rolig och lättsam men med ett allvarsamt, personligt och tänkvärt innehåll. Benny berättade om tre, som han såg det, stora misslyckanden i sitt liv. Misslyckandena handlade om sjukdom i form av en hjärntumör, stora besvikelser på arbetsplatsen Dramaten, samt om sitt alkoholmissbruk och vägen till att bli nykter alkoholist. Hans livshistoria mynnade ut i att allt man har varit med om ger erfarenheter som man kan dela med sig av. Flera gånger under kvällen betonade Benny att har man något som berör en själv, så berör man andra när man berättar om det. Just detta gör oss till attraktiva människor.

Kvällen blev lyckad. Faktum är att kvällens föreläsning faktiskt blev en bonus. Kvällens biljetter räcker till ytterligare en föreläsning lite längre fram i vår…nämligen till en med Tina Thörner!