Intensiva kursdagar med PeaceWorks

Intensiva kursdagar med PeaceWorks

Just nu pågår en intensiv 2-dagars kurs som går under namnet Driv. Syftet med kursen är att deltagarna ska bli peppade samt att få kunskap kring hur man kan få en tanke, en idé att bli verklighet. Föreläsning varvas med många praktiska övningar. Skratt blandas med allvar. I mindre grupper arbetar man med fiktiva projekt just för att få möjlighet att tänka till över de olika steg som tas när man vill försöka uppnå sin dröm, sitt syfte. Steg för steg leder Sofia Gadelii och Emelie Petersson gruppen genom lektionerna som handlar om visioner, syften, delmål och metoder.

Under året kommer dessa elever fortsätta att arbeta med projekt i olika former och på olika nivåer. I januari lämnar de Sverige för varmare breddgrader och kommer under några månader studera samt arbeta som volontärer inom olika projekt, innan de sedan återvänder till Mullsjö folkhögskola för att avsluta läsåret.

PeaceWorks 2

Projektarbete pågår. Emelie Petersson från PeaceWorks ger tips och råd.

lekdags

Avbrott med lekar!

lekdags 2

Att kommunicera utan ord kan vara en nyttig övning.

PeaceWorks 4

Mer arbete i smågrupper…

PeaceWorks 3

…och genomgångar i storgrupp.

Mullsjö folkhögskola har under flera år tagit emot volontärer från olika länder via PeaceWorks. För ett par år sedan vidareutvecklades samarbetet i och med utbildningen Volontärlinjen Global, där PeaceWorks har en tydlig roll. Det här året deltar även Bibellinjen Utblick tillsammans med Volontärlinjen Global i kursdagarna.