Hattar v 31 (fulltecknad)

Modistens hantverk har en lång tradition. Som i så många andra hantverksyrken är det relativt få som kan föra dessa kunskaper vidare. Desto roligare är det för oss att kunna erbjuda en kurs med en lärare med gedigna yrkeskunskaper

Kursen erbjuder en möjlighet att få lära sig lite av modistens grundkunskaper. Vi kommer att gå igenom alla moment i hattillverkningen. Allt ifrån val av trästock, upparbetning av modell, sammanfogning och till sist dekoration av din färdiga hatt. Vi använder oss av traditionellt sömnadsarbete och inget ”Quick Fix”.

Du börjar med en hatt gjord av filt och kommer säkerligen att hinna göra fler hattar under din kursvecka. Kanske en sommarhatt av strå till sommarens soliga dagar… eller en vacker coiffe (hårprydnad) till sensommarfesten?

Man arbetar självständigt men kommer att ha möjlighet till personlig rådgivning/assistans. Kursen riktar sig främst till dig som är nybörjare men självklart även till er som tidigare provat på glädjen i att tillverka sin egen hatt.

Webbanmälan

Kursledare

Kerstin Carlefalk, lärare i hattsömnad. Egen ateljé med tillverkning av hattar för både privatpersoner och dans-/teatergrupper. Hon syr även till drottning Silvia. Kerstin har medverkat i utställningar i Norra Uppland, Jämtland samt i Stockholmsområdet. Välkommen att titta in på hennes facebooksida.


*Prisalternativ när det gäller boende
(se nedan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursnummer: 2431
Kurstid: 29 juli - 3 augusti
Pris: Helpension: 5 715 kr (alt 1)* 6 715 kr (alt 2)* 6 215 kr (alt 3)*