Experimentera med mönster, bokstäver och akvarell v 31 (fulltecknad)

Den här kursen riktar sig till dig som vill experimentera, bli inspirerad och hitta nya vägar att vara kreativ, genom att experimentera med mönster, bokstäver och akvarell i olika former.

Du kommer att få lära dig en ny konstform, som är en enkel metod att måla mönster som hjälper dig att stressa av, samtidigt som du skapar ett konstverk. Jag kommer att visa exempel och gå igenom steg för steg, så det blir enkelt att följa med. Du behöver alltså inte kunna måla enligt denna metod eftersom det inte handlar om att måla något föreställande, utan om att skapa mönster som i sin tur blir som ett abstrakt konstverk. Vi utvecklar denna metod genom att lägga till bokstäver.

I ett annat projekt kommer vi experimentera på akvarellpapper. Vi har oftast ingen färdig plan med våra målningar utan vi kommer måla/droppa/slänga på färg, skriva kalligrafi och sedan leka med färg, form och bokstäver och låta målningen gå sin egen väg.

Vi behöver balans mellan att ha kunskap och släppa taget. När du leker har du ingen plan och genom att experimentera och följa det som känns bra istället för att tänka för mycket och försöka få till en bra målning, kickar din intuition in och du får inspiration.

Vi provar även att använda kalligrafi i kombination med akvarellfärg och leker med färg, form och bokstäver.

Under en dag kommer du också att få lära dig kalligrafi, där vi också skriver med akvarellfärg, som du kan använda i dina målningar. Vi kommer också att använda oss av bokstäver i andra former, som t ex schabloner.

Kanske blir det även lite kollage, allt kan hända när man experimenterar!

Inga förkunskaper krävs.

Webbanmälan

Kursledare

Susanne Persson är konstnär/formgivare med eget företag Artiste Studio Vision. Utbildad 5 år vid Phillips University i USA. Där erhöll hon en Bachelor of Fine Arts med utmärkelsen Magna Cum Laude, som delades ut enbart till de åtta bästa studenterna. Hennes betyg, Grade point average var 3.96 av högsta möjliga 4.0.susanne_persson

Förutom kalligrafistudier i USA för Jim Bray och Mary Phillips, har hon också deltagit i ett flertal andra kalligrafikurser, bland annat i Belgien för Thomas Ingmire, på Irland för Denis Brown samt Peter Thornton i Stockholm. Fick stipendium av Japan-Sasakawa Foundation för att på plats i Japan studera traditionell japansk kalligrafi. Kombinerar gärna kalligrafi med akvarell och även med keramik. Har haft kalligrafiuppdrag för bl.a Tändsticksmuseets permanenta utställning i Jönköping och Upptech i Jönköping samt bröllops- och dopgåvor.
Har nu i höst vunnit ett pris i en jurybedömd Internationell konsttävling från USA.

Arbetar idag heltid som konstnär och har i dagsläget haft ett 50-tal konstutställningar, både i Sverige och utomlands.

*Prisalternativ när det gäller boende (se nedan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursnummer: 2431
Kurstid: 29 juli - 3 augusti
Pris: Helpension: 5 715 kr (alt 1)* 6 715 kr (alt 2)* 6 215 kr (alt 3)*