Mosaik v 26 (fulltecknad)

Mosaiktekniken har använts i tusentals år för att utsmycka väggar eller golv i antika byggnader. Även i moderna tid har man lagt mosaik på olika platser tex Antoni Gaudí i Barcelona.
I den här sommarkursen arbetar vi med mindre mosaik som man kan ha inomhus men även som utsmyckning för trädgården.

Tekniken är väldigt enkel och det är bara fantasin som sätter gränsen. Vi börjar enkelt med ett grytunderlägg eller liknade för att lära känna material och verktyg. Därefter kan man planera ett större mosaik som tex fågelbad, tavla eller en bordskiva. Man kan lägga mosaik på nästan alla material såsom keramik, metall, glas eller trä.
Det finns möjlighet att skapa små skulpturer och lägga mosaik på. Om man vill kan man arbeta med en relief och bygga på olika höjder på en platta. Som trädgårdsutsmyckning kan man tillverka skalbaggar eller blommor.

Material samt verktyg finns att köpa på plats. Räkna med ca 600 – 1000 kr, men förbrukning avgör förstås kostnaden.
Har du idéer eller föremål som du önskar lägga mosaik på eller material som exempelvis gammalt porslin, stenar eller snäckor kan du ta med detta. Har du speciella önskemål, behöver jag veta det i förväg, för att ta med rätt material. Har man inga idéer så hittar man inspiration i materialet.

Kursledare

Angelika Geiger har gått glasmästare utbildningen i Berlin som hon avslutade med ett gesällprov och efter några år med ett tyskt mästarbrev inom glasmästaryrket. I många år har hon arbetat med inramningar och blyinfattningar, varit anställd på olika glasmästerier inom byggbranschen.
Under en period var hon ansvarig för hantverk på glasverkstan på Konsthögskola Berlin-Weissensee. Angelika har även varit lärare på hantverkskammarens utbildningsverkstad för glasmästaryrket i Berlin. År 1996 startade hon eget företag för design och tillverkning av blyinfattningar i Cottbus (söder om Berlin). 2005 flyttade familjen till Borås/Dalsjöfors. 2007 startade Angelika företaget Glasateljén, i Dalsjöfors. 2017 öppnade hon butik och verkstad i Göteborg.

Glas är inte bara mitt yrke, glas är även min passion. Jag försöker hela tiden att vidareutveckla den kunskap som jag redan har, vilket har resulterat i att jag började med mosaik för över 10 år sedan, Tiffanyteknik och glasfusing. Jag vill gärna dela med mig och föra kunskap vidare. Att hjälpa kursdeltagare med sina idéer är en stor glädje för mig. Under en veckolång kurs ges bra möjligheter att verkligen få göra en djupdykning i materialet.

Webbanmälan

*Prisalternativ när det gäller boende (se nedan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursnummer: 2426
Kurstid: 24 - 29 juni
Pris: Helpension: 5 715 kr (alt 1)* 6 715 kr (alt 2)* 6 215 kr (alt 3)*